.

 

Koukej

 

 

Hledání Google

 

Jak se ALFA elektronky dostaly na For model? Vcelku jednoduše. V úterý mi zavolal kamarád Marek Pokorský - sběratel gramofonů, že sehnal v Olomouci na Floře vitrínu a jestli jdu toho s ním. Slovo dalo slovo a zde je výsledek.

FOR MODEL
11. ročník výstavy modelů a sběratelství

 

 

Ve dnech 1.- 3. března proběhl na olomouckém výstavišti Flora jedenáctý ročník FOR MODEL - výstava modelů a sběratelství. Jedenáctý ročník výstavy byl věnován všem, co si rádi hrají.

Plakát
Z důvodu rekonstrukce pavilonu A byly expozice instalovány ve zbývajících pavilonech Flory.
V pavilonu E našli diváci výstavu harmonik a heligonek. Obdivovali velkolepou sbírku psacích potřeb, ale také zajímavé mince, odznaky, hračky nebo dobové kroje. Své místo zde měly i modely olomouckých fortů, porcelánových šperků, pivní tácky a sklenice. Samozřejmě tu nechyběla ani vitrína, ve které si mohli návštěvníci prohlédnout nožičkové a vysílací elektronky, hrací strojky, fonografické válečky, krabičky od gramojehel a další zajímavosti gramofonového průmyslu.
Dalším tahákem For modelu byl pavilon G, ve kterém organizátoři připravili bazén s vodou. Po hladině se zde proháněly modely bitevních lodí, ponorek a rychlé motorové čluny. A aby toho nebylo málo, kousek od bazénu vzduchem létaly modely vrtulníků.
V pavilonu H se diváci zúčastnili akčních ukázek RC modelů bagrů, nakladačů a kamionů. Dále se seznámili se železničními modely a velkou sítí kolejišť.
V montované hale B dospělí i děti zkoušeli sestavovat různé modely letadýlek a železnic. Také se tu nedala přehlédnout rozsáhlá sbírka hokejových puků. Před halou modeláři pro děti připravili letecké závody házecích modelů. Děti si samy vyzkoušely s házedly létat. Z mnohých se stali opravdoví piloti.
Jak se dalo na výstavě vypozorovat - dnes se sbírá opravdu všechno. Modeláři zatím nestagnují a to je dobře. Jen tak dál! Kdo si hraje, nezlobí.

 

 

obr.1

 

obr.2

 

obr.3

 

obr.4

 

obr.5

 

obr.6

 

obr.7

 

obr.8

 

obr.9

 

obr.10

 

obr.11

 

obr.12

 

obr.13

 

obr.14

 

obr.15

 

obr.16

 

obr.17

 

Kliknutím si vyberte polici pro detailnější zobrazení. Vybraná část se otevře v novém okně.
obr.18 Horní ProstřednÍ Spodní

 

obr.19 Horní ProstřednÍ Spodní

 

obr.20
separátor

webdesing: Auja