.

 

Koukej

 

 

Hledání Google

 

Naše Libuška

Nikdy by mě nenapadlo, že budu někdy dělat takovou smutnou stránku. Bohužel i tak bolestivé zprávy patří k našemu životu.
Na setkáních v Modre za mnou vždy Libuška přišla a přála si, abych udělal na *ALFA* elektronkách malou reportáž ze setkání. Beru tuto stránku jako vyjádření vděku, poděkování a splnění posledního Libuščina přání.
Jelikož nemám dost zkušeností a ani sílu v takové situaci něco psát, obrátil jsem se o pomoc na kamaráda, redaktora našeho klubového časopisu Radiojournal Pavla Boudného. Pavel mi poslal pár fotek Libušky a napsal pěkný email:

Ráďo,
moc fotek, na kterých je Libuška, jsem nenašel. Až teď jsem si uvědomil, že to bylo proto, že Libuška byla během všech moderských setkání schovaná stále v kuchyni a s plným nasazením se starala s paní Cingelovou o žaludky návštěvníků. Ani u stolu při pohoštění po ukončení setkání ji bylo málo vidět, stále měla plné ruce práce s přípravou jídel a běháním mezi stolem na dvorku a kuchyní. Zastihnout ji při odpočinku byla vzácnost. A přitom se neustále usmívala…
Stále musím myslet na Braňa, nedovedu si nějak představit, co bude teď dělat… Nevím, jak mu pomoci.
Libuška patřila k velmi vzácným ženám, neboť měla pochopení pro klukovské bláznovství spočívajícím ve sbírání všemožných starých věcí. Snem každého sběratele je mít ženu jeho zálibu tolerující. Libuška byla vedle tolerance i ženou, svému muži nové kousky do sbírky přející, byla krásnou oporou povyšující pouhé sběratelství na životní filozofii. V její přítomnosti jako by se celý svět uklidnil, její klidná, mírná povaha a laskavost vracela do mé duše mír a harmonii. Braňovi jsem Libušku (v dobrém slova smyslu) tiše záviděl. Vždy vzorně pečovala o všechny sběratele ze Slovenska a Česka, kteří navštěvovali setkání v Modre. Její obětavá starost, zda někdo z návštěvníků nemá hlad nebo žízeň, chuť na čaj či kafe, byla obdivuhodná. Bohatě připravené stoly s obloženými chlebíčky, koláčky, pohárky vína pro všechny návštěvníky… Za tím vším stála nenápadná žena s velkým srdcem - Libuška Čepcová.
Listuji ve vzpomínkách a fotografiích z Modry a stále si Libuščin odchod z tohoto světa nepřipouštím, odmítám se s tím smířit. Je tu přece s námi, slyší nás, přeje Braňovi další krásná stará rádia do sbírky v jeho galerii, přeje i nám ostatním sběratelům, abychom mohli s Braněm tyto kousky navzájem měnit, opravovat… Libuška je stále s námi, vidím její úsměv, cítím její krásnou duši, jen se jí už nemůžeme fyzicky dotknout, podat si s ní ruku, obejmout…

 

separátor
Modra 2009
obr.1

 

obr.2

 

Modra 2010
obr.3

 

obr.4

 

obr.5

 

obr.6

 

obr.7

 

obr.8

 

obr.9

 

obr.10

 

Zlín 2010
obr.11

 

Modra 2011
obr.12

 

obr.13

 

Fotografie čtenářů
obr.14

 

obr.15

 

obr.16

 

obr.17

 

Kdo má nějaké fotografie Libušky, pošlete mi je, přidám je na stránku. Libuška si je jistě ráda prohlédne.

 


webdesing: Auja