.

FOR MODEL 2018

 

Logo

O prvním březnovém víkendu proběhl na olomouckém výstavišti Flora již 16. ročník prodejní výstavy a sběratelství For Model. Výstava se konala od pátku 2. března do neděle 4. března 2018. Exponáty byly vystaveny ve dvou pavilonech.
Pavilon A: Autíčka na dálkové ovládání, pojízdná šlapadla, funkční letadla, vrtulníky a drony, krásné lodní modely plovoucí po vodní hladině, bitevní lodě a ponorky, autokrosová dráha, prodejní expozice hraček a stavebnic a rozmanité sběratelské sbírky.
Tak jako loni i letos patřil pavilon E železničním modelářům. K vidění zde byla různá kolejiště s prohánějícími se vláčky. V tomto pavilonu se děti mohly také seznámit s legendární stavebnicí Merkur.
Na venkovní ploše si návštěvníci se zájmem prohlíželi historickou bojovou techniku.
Velkým lákadlem výstavy byla letošní novinka – pravidelné vypravování (odbavování) nostalgického vlaku. Vlakovou soupravu táhla nejstarší parní lokomotiva Kocúr z roku 1898. Lokomotiva byla na tuto třídenní akci zapůjčena z muzea ČD v Olomouci. Vlak v určených intervalech vyjížděl z hlavního nádraží Olomouc a projížděl stanicemi Olomouc – Nová ulice, Olomouc – město, Řepčín a zpět.
Tradicí na For Modelu je též účast *ALFA* elektronek. Připravená výstavka zájemcům nabízela ke zhlédnutí evropské, americké, vysílací a zesilovací elektronky a měřicí přístroje ke zkoušení elektronek.
Výstava For Model se těší stále velké oblibě. Účastníci, rodiče a především děti bývají vždy velmi spokojeni a nadšeni.

 

 

obr.1

 

obr.2

 

obr.3

 

obr.4

 

obr.5

 

obr.6

 

obr.7

 

obr.8

 

obr.9

 

obr.10

 

obr.11

 

obr.12

 

obr.13

 

obr.14

 

obr.15

 

obr.16

 

obr.17

 

obr.18

 

obr.19

 

obr.20

 

obr.21

 

obr.22

 

obr.23

 

obr.24

 

obr.25

 

obr.26

 

obr.27

 

obr.28

 

obr.29

 

obr.30

 

obr.31

 

obr.32

 

obr.33

 

separátor

webdesing: Auja