.

 

Koukej

 

 

Hledání Google

 

Jarní setkání radiosběratelů
Modra 2010

 

Jako vždy, tak i letošní jaro nebylo výjimkou. Slovenští kolegové opět připravili velice oblíbené setkání radiosběratelů v Modre.
V devět hodin hlavní představitelé Slovenského historického radioklubu pan Pavel Rakovský, Viktor Cingel a Branislav Čepec přivítali všechny účastníky setkání.

Marconi 256
Letos do Modry přijelo kolem stovky sběratelů a prodejců. Jak je vidět, zájem o historická radia a radiotechniku nezaniká. A to je velmi dobře. Pan ing. Rakovský zavzpomínal na začátky radioklubu, kdy se členové a příznivci o historickou radiotechniku vešli k jednomu stolu. Viktor Cingel věnoval květiny paní Čepcové za srdečnou pohostinnost a starostlivou péči o všechny účastníky setkání.
Po poděkování Viktor Cingel vyhlásil vítěze 2. ročníku soutěže "Naše pekné rádiá". V soutěži jde o nejkrásněji zrekonstruované historické rádio. Podrobnější informace o soutěži najdete na tomto odkazu. V kategorii: Firma působící v ČSR vyhrál Branislav Čepec ze svým Marconi 256.
Na závěr zahájení si vzal slovo Pavel Boudný, člen Historického radioklubu československého. Pozval účastníky do Zlína, kde 24. dubna 2010 radioklub pořádá Jarní setkání.
A už nic nebránilo v nákupech na tradiční burze. Opravdu bylo co nakupovat elektronky, radia i elektrosoučástky. Samozřejmě nechyběla ani zajímavá literatura a katalogy. Své produkty přijel nabídnout i velice známý prodejce elektrosoučástek a jiných komponentů pro elektrokutily - GM electronic. Veliký zájem byl o chemické přípravky na povrchovou úpravu kovů tzv. pokovovací lázně. GM elecronic prodává hned několik lázní na niklování, stříbření a dokonce i na cínování. Dále pak nabízel dnes již velmi těžko dostupný pertinax. Restaurátoři truhliček si tak přišli na své. Pavel Boudný představil své rádio Standard - Super Rex. Je to osmiobvodový superhet, vyrobený v roce 1931. Opravdový krasavec.
Kolem dvanácté hodiny se vylosovali výherci tomboly, kde byly jako vždy zajímavé ceny. Po skončení nákupů paní domácí připravila bohaté občerstvení. Braňo se postaral o dobré víno a tak se jedlo, pilo a hlavně se hodně kecalo a kecalo. Po výborném občerstvení se nikomu nechtělo odjet domů. Všichni se těšíme na další, tentokrát podzimní setkání v Modre.

 

 

obr.1
Pan Rakovský zahájil jarní setkání vzpomínkou za začátky radioklubu

 

obr.2
Na setkání přijelo mnoho příznivců

 

obr.3

 

obr.4
Poděkování, nejlépe květinou

 

obr.5
Předávání cen vítězům

 

obr.6
Pavel Boudný pozval slovenské kolegy do Zlína

 

obr.7
A burza může začít

 

obr.8
Na prodej jako vždy mnoho zajímavého zboží

 

obr.9

 

obr.10
Na burze si přišel na své každý

 

obr.11
Václav Balek prodával své poklady

 

obr.12
GM electronic nabízel k prodeji součástky a jiné komponenty

 

obr.13
Pavel Boudný a jeho Super Rex

 

obr.14
Krasavec, že?

 

obr.15

 

obr.16
Poslední prodaný lístek do tomboly

 

obr.17
A losování může začít

 

obr.18
Viktor ukazuje jednu z cen

 

obr.19
Braňo Čepec otevřel i svoji galerii

 

obr.20

 

obr.21

 

obr.22

 

obr.23

 

obr.24

 

obr.25
Václav Balek a jeho kamarád

 

obr.26
Nabídněte si prosím

 

obr.27
Jedli, pili a hodovali

 

obr.28
Zápis do kroniky klubu

 

obr.29
Foto na památku

 

obr.30
A ještě jedno

 

separátor
Malé ohlédnutí z podzimního setkání najdete v archivu nebo přímo na tomto odkazu. Další vzpomínky najdete na slovenských stránkách Radiohistoria.

webdesing: Auja